Horecaondernemers boos over disfunctionele CoronaCheck app

Image source - Pexels.com


De problemen met de CoronaCheck-app op zaterdagavond “zijn een klap in het gezicht van horecaondernemers”, aldus de Koninklijke Nederlandse Horecabond (KHN). In sommige steden stonden lange rijen voor horecagelegenheden van mensen die niet naar binnen konden omdat hun QR het niet deed door een serveroverbelasting, aldus KHN-directeur Dirk Beljaarts.

“Het is heel vermoeiend voor horecaondernemers die met deze maatregelen aan de slag moeten zonder dat er gevraagd wordt dat op deze dag de techniek ze in de steek laat”, aldus Beljaarts.

Het ministerie van Volksgezondheid erkende dat grote drukte een serveroverbelasting veroorzaakte. De vertraging werd veroorzaakt door een Ddos-cyberaanval op de server van de app. Problemen deden zich vooral voor bij mensen die hun QR-code nog moesten aanmaken of die de app al een tijdje niet gebruikten. Iedereen die al over een QR-code beschikt, zou volgens een woordvoerder geen problemen moeten ondervinden.

Sinds zaterdag moet iedereen van 13 jaar en ouder een coronavirustoegangspasje laten zien om toegang te krijgen tot een horecagelegenheid, evenement of een kunst- en cultuurinstelling.

Ook is er onvoldoende testcapaciteit voor mensen die met een negatieve coronavirustest de deur uit willen, aldus de algemeen directeur van KHN. “In minder dichtbevolkte gebieden, bijvoorbeeld Zeeland, moeten mensen ver reizen”, zegt Beljaarts. In andere gebieden kan het moeilijk zijn om een ​​afspraak te maken.

“Hoe kunnen horecaondernemers in godsnaam nog winst maken als er zoveel obstakels op hun pad komen?”, vroeg Beljaarts zich af. Hij meende dat de problemen met de CoronaCheck-app nog wel even zullen aanhouden. “En voor je het weet is het twaalf uur en moet de horeca weer dicht.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?