Horeca tegen Covid testen voor toegangsplannen

Image source - Pexels.com


De horeca is fel gekant tegen het plan van de overheid om alleen toegang tot restaurants en dergelijke toe te staan ​​aan mensen die zijn ingeënt tegen Covid-19 of recent negatief zijn getest. Horecamedewerkers zijn het zat om mensen te controleren en het kabinet gebruikt de sector om mensen onder druk te zetten om zich te laten vaccineren, zegt branchevereniging KHN tegen RTL Nieuws.

“Als sector hebben we nog steeds te maken met beperkingen, door alle onzekerheid is er een enorm personeelstekort en is de schuldenberg enorm. Ik ben echt verbijsterd omdat het onacceptabel is dat de horeca constant politieagent moet spelen.” ‘, zegt KHN-directeur Rober Willemsen.

Ook wil het kabinet de kaartverkoop verplicht stellen voor horecagelegenheden die na 22.00 uur open gaan, ook voor nachtclubs die nu nog gesloten zijn. Het idee is dat inkomsten uit kaartverkoop ook helpen voorkomen dat er nog een ondersteuningspakket voor de uitgaansbranche nodig is, aldus de omroep.

“Dat is onacceptabel”, zei Willemsen tegen de omroep. “In plaats van dat de overheid toegeeft dat het niet klopt, kiezen ze ervoor om het regime voor de hele horeca moeilijker te maken.”

KHN spande een rechtszaak aan tegen de overheid en eiste dat de extra beperkingen voor nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden worden opgeheven, zodat ze onder dezelfde regels vallen als de rest van de horeca. De zaak verschijnt volgende week dinsdag voor de rechtbank.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?