Horeca, cultuursectoren moeten zo snel mogelijk open: Burgemeesters

Image source - Pexels.com


De horeca en de culturele sector moeten zo snel mogelijk weer open. Het kabinet moet daarover vrijdagmiddag beslissen en niet wachten tot dinsdag. Versoepelingen zijn nodig omdat het huidige coronavirusbeleid niet meer te verdedigen is. Horecagelegenheden dienen gelijk behandeld te worden als winkels en sportscholen. Dat zei Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsraad en burgemeester van Nijgemeng, vrijdag in het radioprogramma Sven op 1.

Vrijdag komt de Veiligheidsraad extra bijeen. Dan horen de 25 burgemeesters die de veiligheidsregio’s leiden, wat het laatste advies van het Outbreak Management Team is en wat het kabinet ermee gaat doen. Burgemeesters zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en handhaving van het coronavirusbeleid.

Bruls vindt dat het kabinet de samenleving moet openstellen en dat Nederland moet leren leven met het coronavirus. Cijfers zijn volgens hem niet meer de bepalende factor. “Het huidige aantal besmettingen zou ons een paar maanden geleden tot in de kern hebben geschokt. Maar dat zegt niet veel meer, want de ziekenhuisopnames dalen.” De burgemeesters in de Veiligheidsraad pleiten ervoor om de toegangspassen voor het coronavirus volop te benutten en meer testmogelijkheden in te richten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?