Honderden Amsterdamse horecazaken sinds vorige week gesloten

Image source - Pexels.com


Honderden horecazaken in Amsterdam zijn gesloten sinds afgelopen weekend de nieuwe coronavirusbeperkingen van kracht werden. De redenen voor sluiting variëren, maar een combinatie van personeelstekort en de extra coronamaatregelen staan ​​bovenaan de lijst, zegt een woordvoerder van de Amsterdamse afdeling van horecavereniging KHN tegen NU.nl.

“Clubs kunnen niet open blijven zonder het plaatsen van een kaartje. Veel bedrijven staan ​​voor de grote uitdaging om hun personeel vast te houden. Ze verlaten de horeca volledig en willen niet wachten tot het contract afloopt”, aldus de woordvoerder. Horecagroepen openen vaak maar een paar vestigingen. En vanwege het afnemende toerisme kunnen hotelrestaurants het zich niet veroorloven om voor een handjevol gasten open te blijven.

KHN kon de krant geen exacte cijfers geven, maar schat dat honderden van de circa 6.000 horecazaken in de hoofdstad zijn gesloten.

Sinds zaterdag moet de horeca de deuren sluiten om 20.00 uur in plaats van om middernacht. Door deze vroegtijdige sluiting, in combinatie met de extra inspanning van het controleren van toegangspassen voor het coronavirus, maken veel bedrijven helemaal geen omzet, aldus de woordvoerder van KHN Amsterdam. “Mensen kunnen wat eerder uit eten gaan, maar voor een feestcafé of club gaat dat echt niet van vijf tot acht uur ‘s avonds.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?