H&M gebruikt Amsterdam om kledingverhuur te testen, tweedehandsmarkt

Image source - Pexels.com


Moderetailer H&M gaat experimenteren met nieuwe diensten in haar Amsterdamse winkels. De Zweedse groep hoopt in te spelen op de vraag in de hoofdstad door kleding te verhuren en een winkel voor tweedehands kleding. Amsterdam is de proeftuin voor stadsgerichte ‘shopping experiences’ die H&M-winkels een nieuwe functie moeten geven in tijden van online shoppen.

De opkomst van online winkelen dwingt winkelketens om de rol van hun fysieke locaties te heroverwegen. Retailbedrijven komen vaak terecht bij winkels waar klanten naast het kopen van producten ook iets te beleven hebben.

Volgens H&M kwam de vernieuwde strategie voor Amsterdam tot stand na uitgebreid onderzoek naar lokale behoeften. De keten opent een tweedehandswinkel in Amsterdam-Noord, een wijk met veel studenten, waar klanten gebruikte kleding kunnen kopen en verkopen. Een vestiging in de Kalverstraat verhuurt kledingstukken voor bijvoorbeeld feesten of de kerstperiode. Ook in Amsterdamse winkels vind je producten van lokale merken.

Een woordvoerster zegt dat Amsterdam de eerste stad is waar H&M de winkelstrategie tot op wijkniveau in kaart heeft gebracht. De bedoeling is om meer in te spelen op de lokale wensen in andere Europese steden, maar dat resultaat kan heel anders zijn dan in Nederland. “De behoeften in Berlijn kunnen heel anders zijn. Het zal geen copy-paste zijn.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?