Heropening hoger onderwijs “hoog op prioriteitenlijst”, Min. zegt

Image source - Pexels.com


De nieuwe minister van Onderwijs, Robbert Dijkgraaf (D66), zal de komende dagen “heel stevig” aandringen op heropening van het hoger onderwijs. Na de eerste kabinetsvergadering Rutte IV zei hij dat dit punt “hoog op de prioriteitenlijst” staat. De minister vindt het essentieel “dat we de gezondheid en toekomst van onze kinderen voorop stellen”.

Het hoger onderwijs is momenteel gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Studenten volgen hun colleges online. Vrijdag beslist het kabinet hoe het hoger onderwijs er de komende tijd uit gaat zien. Dijkgroof zei tegen de NOS dat hij “zeer sterk zal pleiten” voor heropening van het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs.

Voor de langere termijn vindt Dijkgraaf dat het onderwijs zich moet ‘bewapenen’ tegen corona en zich moet voorbereiden op een toekomst met het virus. “De effecten van het virus zullen ons bijblijven.” Ook verwijst hij naar de achterstand die is ontstaan ​​in het onderwijs nadat scholen en instellingen meerdere keren hun deuren moesten sluiten. De nieuwe minister heeft nog geen concrete ideeën over de voorbereiding van het onderwijs. Hij wil hierover eerst in gesprek met organisaties in het onderwijsveld.

Het basis- en voortgezet onderwijs is maandag opengegaan nadat het kabinet de kerstvakantie met een week had verlengd. Op scholen gelden veiligheidsmaatregelen, zoals preventief testen en mondkapjes op de gang uit groep 6.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?