Heineken verhoogt op 1 januari de bierprijzen met ruim 10%


Heineken verhoogt op 1 januari zijn bier- en ciderprijzen met gemiddeld 10,7 procent. Dat liet de biergigant dinsdag weten aan horecaondernemers in Nederland. Dat komt bovenop de prijsverhoging van 5,8 die het in augustus doorvoerde, meldt De Gelderlander.

Horeca-ondernemers zijn moedeloos. “We zitten in een vicieuze cirkel”, zegt restauranteigenaar Frans van Breemen van Facet in Rotterdam tegen de krant. Restaurants hebben al te maken met hogere energiekosten, huurverhogingen, personeelstekorten en schulden vanwege het coronavirus die moeten worden afbetaald. Het is moeilijk om een ​​uitweg te zien, zei hij.

Horecavereniging KHN heeft nog geen officiële reactie gegeven, maar voorzitter Rober Willemsen zegt tegen de krant dat ze “not amused” zijn.

Ook Heineken heeft te maken met hogere energierekeningen en duurdere grondstoffen, benadrukt een woordvoerder. De brouwer berekent slechts een deel van zijn gestegen kosten. “Een deel van de kosten dragen we zelf. We willen er op een verantwoorde manier mee omgaan, maar we ontkomen er niet aan dit door te geven. Het is aanzienlijk, maar de prijsstijgingen zijn enorm”, zeiden ze. “We leven in ongebruikelijke tijden.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Volgens de Gelderlander gaan er geruchten dat ook andere bierproducenten binnenkort de prijzen gaan verhogen.

Plaats een reactie