Heineken legt alle verkoop en productie in Rusland stil

Image source - Pexels.com


De Nederlandse biergigant Heineken stopt per direct met de productie, reclame en verkoop van het Heineken merk in Rusland. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne.

“We zijn geschokt en bedroefd om te zien hoe de tragedie in Oekraïne zich ontvouwt. We staan ​​met het Oekraïense volk en ons hart gaat uit naar alle getroffenen. De oorlog van de Russische regering tegen Oekraïne is een niet-uitgelokte en volledig ongerechtvaardigde aanval”, zegt Heineken-topman Dolf van den Brink in een verklaring.

Het bedrijf onderneemt ook stappen om “onze Russische activiteiten af ​​te schermen van het bredere Heineken-bedrijf”, zei Van den Brink. Heineken accepteert geen financieel voordeel meer uit Russische activiteiten. Eerder stopte het bedrijf ook alle nieuwe investeringen en export naar Rusland.

Heineken overweegt de mogelijkheden voor de toekomst van haar Russische activiteiten en daarbij staat het helpen van haar Russische medewerkers centraal. “We zien een duidelijk onderscheid tussen de acties van de regering en onze werknemers in Rusland”, zei de CEO. “Het ondersteunen van onze medewerkers en hun families is een belangrijk principe bij het bepalen van de weg voorwaarts.”

Heineken beloofde meer steun en donaties aan NGO’s die actief zijn in Polen, Hongarije, Roemenië en Slowakije om de bevolking van Oekraïne te helpen. “We hopen van harte dat er op korte termijn een pad naar een vreedzaam resultaat ontstaat.”

Een woordvoerder van Heineken zegt tegen de NOS dat Rusland nog geen 2 procent van de jaaromzet van het bedrijf voor zijn rekening neemt. Maar hij benadrukte dat het Heineken merk een integraal onderdeel is van de activiteiten in Rusland.

Heineken is niet het eerste grote merk dat zich de afgelopen weken terugtrekt uit Rusland. Coca-Cola, Pepsi, KFC en Mcdonald’s zijn enkele van de vele internationale merken die zijn gestopt met zakendoen in het land.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?