Grote stijging voor leraren basisonderwijs om kloof met secundair onderwijs te dichten: rapport

Image source - Pexels.com


Leraren in het basisonderwijs krijgen een loonsverhoging van 6 tot 12 procent om de loonkloof tussen hen en leraren in het secundair en hoger onderwijs te dichten. Minister Dennis Wiersma van het Primair en Voortgezet Onderwijs heeft dit afgesproken met de vakbonden en onderwijsraden, zeggen ingewijden tegen RTL Nieuws.

Volgens bronnen van de omroep gaat de overeenkomst bijna 1,5 miljard euro kosten. 919 miljoen euro gaat naar het dichten van de loonkloof.

De minister en vakbonden spraken ook af de arbeidsomstandigheden van leerkrachten en schoolleiders op scholen met veel leerachterstanden te verbeteren (152 miljoen euro) en de werkdruk in het secundair onderwijs te verminderen (300 miljoen euro). 150 miljoen euro gaat naar maatregelen om werken in het onderwijs aantrekkelijker te maken.

De afspraken zijn het directe gevolg van het regeerakkoord. Met name D66 pleitte voor één cao voor al het onderwijs. De coalitie kwam overeen om de loonkloof tussen leraren te dichten en de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?