Grap over uitverkoop seksspeeltjes bij Leids Kruidvat wordt door velen gelachen, sommigen tot ergernis gebracht


Een display met seksspeeltjes in de kassa van een Kruidvat in Leiden verraste deze week enkele nietsvermoedende klanten. Met nog minder dan een week te gaan tot de winterse cadeauvakantie, stond op het bord op het display: “Sinterklaas is niet de enige die dit jaar komt.”

Onder die regel staat “(de Kerstman ook ;-))”, verwijzend naar de Nederlandse naam voor Sinterklaas. Het bord stond boven een stapel Satisfyer Pro 2-vacuümpulsvibrators die in de uitverkoop waren.

Grace zag het bord en plaatste het voor de grap op Twitter, maar tot haar verbazing vond een handjevol mensen het aanstootgevend. De reacties waren overweldigend positief en velen zagen de humor van de situatie in. Ze zei tegen NL Times: “Ik vind het wel grappig. Daarom heb ik erover getweet; helaas kon niet iedereen dat zien.”

“Gek dat het midden in de winkel staat! Kinderen zien en lezen dit ook! Moet dat echt?” zei een Twitter-gebruiker in reactie op het bericht van Grace. Anderen uitten ook hun bezorgdheid over de ouders die misschien moeten uitzoeken hoe ze het teken aan hun kinderen moeten uitleggen.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Kruidvat was niet helemaal te spreken over het bord, dat door de arbeiders was afgehandeld. “De winkel heeft dit zelf bedacht. En natuurlijk houden we wel van een beetje humor, daar staat Kruidvat om bekend. Maar dit is niet onze stijl”, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. “We zijn een winkel voor het hele gezin en daar hoort deze humor niet bij.” Het bedrijf vroeg de winkellocatie om het bord te verwijderen, en klanten zeiden dat het bord niet meer te zien was.

Sorry?????? pic.twitter.com/nnAAF7G0RR

— Genade 🐱 (@Volumateee) 28 november 2022

“Ik begreep het, maar het was een goede promotie”, vertelde Grace aan NL Times, en zei dat haar tweet viraal was en waarschijnlijk meer mensen naar de winkel had gestuurd. Meer dan 7.500 mensen gaven de voorkeur aan de Nederlandstalige tweet, met meer dan 600 retweets. Dat verbaasde zelfs Grace, die vertelde dat veel Nederlandse media contact met haar hadden opgenomen. “Het gebeurde zo snel, echt gek,” zei ze.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

“Voor de goede orde: ik vond dit net zo hilarisch als jullie”, schreef ze aan mensen die op haar reageerden.Plaats een reactie