Gov’t tolken, vertalers verlengen weigering om te werken

Image source - Pexels.com


Volgens beroepsvereniging Orde van Register Tolken en Vertalers (ORT&V) verlengen tolken en vertalers in dienst van de overheid hun werkweigering tot 13 mei. Het besluit werd bekend nadat de eerste week van de weigering geen reactie van het ministerie van Justitie en Veiligheid opleverde.

“Helaas is er geen reactie van het ministerie”, zegt ORT&V-voorzitter Fedde Dijkstra.

Zelfstandige tolken en vertalers die voor de overheid werken, zeggen niet te kunnen onderhandelen over een fatsoenlijk loon of arbeidsvoorwaarden. Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) zei onlangs dat ze het minimumtarief voor het beroep wilde verhogen, maar ORT&V wees dit voorstel af.

De vereniging noemde het aanbod “een sigaar uit eigen doos” – een schijnbaar geschenk dat arbeiders uiteindelijk zelf zouden moeten betalen. Hoewel Yeşilgöz-Zegerius een verhoging van de minimumvergoeding voorstelde, zou het besluit ook de mogelijkheid voor werknemers om reiskosten in rekening te brengen afschaffen. Dit zou leiden tot nettoverlies voor tolken en vertalers, betoogde ORT&V.

De weigering om te werken sluit banen die al gepland staan ​​en levensbedreigende situaties uit, aldus ORT&V.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?