Glazen plafond nog steeds stevig op zijn plaats bij beursgenoteerde Nederlandse bedrijven


Ondanks alle convenanten en beloften rond gendergelijkheid, is het glazen plafond bij de grootste en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen van Nederland nog steeds stevig aanwezig. Van de 50 AEX- en Midkap-bedrijven hebben er 47 een mannelijke CEO, meldt NU.nl.

Het ene bedrijf heeft een man en een vrouw in de toppositie. Twee bedrijven – PostNL en Wolters Kluwer – hebben vrouwen als CEO.

“Het liefst zouden er meer vrouwelijke ceo’s zijn”, zegt een woordvoerder van werkgeversvereniging VNO-NCW tegen de krant. “Dit soort ontwikkelingen gaan traag en het is duidelijk dat we er nog niet zijn. Er moet meer zijn.”

Nederland heeft een ingroeiquotum voor raden van commissarissen: als een commissaris vertrekt, moet een vrouw hem opvolgen totdat ten minste een derde van de raad van commissarissen uit vrouwen bestaat. Maar voor de raden van bestuur – het dagelijks bestuur waar de topman onder valt – zijn er alleen ‘zachtere afspraken’, zegt een woordvoerder van de Sociaal-Economische Raad (SER) tegen NU.nl. “Dat betekent dat bedrijven targets moeten stellen voor het aantal vrouwen in hoge functies. Ze moeten ook beleid ontwikkelen om die doelen te bereiken.”

Lees ook:  OV-staking: Er rijden geen treinen in Friesland, onderdeel van Groningen

Sommigen denken dat het quotum voor raden van commissarissen zal leiden tot meer vrouwen in de raad van bestuur. Maar Chantal Remery van de Universiteit Utrecht, die onderzoek deed naar dergelijke quota, betwijfelt het. Zo had in Noorwegen het quotum voor de raad van commissarissen geen invloed op het aantal vrouwelijke bestuurders. Een quotum voor de raad van bestuur “zou goed zijn, maar daar is geen draagvlak voor”, zei ze tegen de krant.

Plaats een reactie