#GivingTuesday: Jong Afrika trots op impact die een leven lang meegaat


Terwijl de feestdagen naderen en we ernaar uitkijken om tijd door te brengen met vrienden en familie, brengen we je op deze Giving Tuesday een cadeau-idee dat een blijvende impact kan hebben op het leven van velen – door de inspanningen van Young Africa te ondersteunen onder hun slogan You(th ) Kreeg de macht. Doe mee met de inspanningen van Young Africa, investeer in het potentieel van jongeren en maak een impact die een leven lang meegaat.

Young Africa (YA) gelooft in de transformerende kracht van jonge mensen en het enorme potentieel van Afrika. Ze investeren in jongeren door middel van vaardigheidstrainingen voor inzetbaarheid en ondernemerschap. YA doet dit vanuit hun negen trainingscentra in Botswana, Mozambique, Namibië, Zambia en Zimbabwe, en met ondersteuning van hun oprichtingskantoor in Amsterdam.

De visie van YA is een wereld van gelijkheid en gedeelde rijkdom waar de kracht van jonge mensen wordt gekanaliseerd om de wereld om hen heen te transformeren. Afrika is het jongste continent ter wereld, met de helft van de 1,3 miljard inwoners jonger dan 25 jaar, volgens een rapport uit 2021 van Afrobarometer. Deze generatie heeft onbeperkte mogelijkheden als ze vandaag wordt gekoesterd. De missie van Young Africa is om deze generatie in staat te stellen en studenten vaardigheden van de handen bij te brengen om ze zelfredzaam te maken, vaardigheden van het hart en de geest om waardig en verantwoordelijk te leven, en vaardigheden van de ziel om doelgericht te leven.

📫 In onze nieuwste blogreeks “Meet The Heroes of Young Africa” ​​leer je onze afgestudeerden kennen en leer je over hun drijfveren…

Lees ook:  Hoog energielabel steeds belangrijker voor woningzoekenden: Kadaster

Geplaatst door Young Africa op maandag 4 oktober 2021

Een van de manieren waarop Young Africa de jeugd van Afrika sterker maakt, is door middel van formele technische, beroeps- en onderwijsopleidingen (TVET), waarvoor YA door UNESCO-UNEVOC is erkend als een ‘veelbelovende praktijk in TVET’. Met deze expertise wil YA tegen 2025 een half miljoen jongeren opleiden. Tot op heden heeft Young Africa meer dan 220.000 jongeren in Sub-Sahara Afrika empowered. Een van die jonge mensen is Sara Jacussemba Francisco.

Sara is een jonge vrouw uit Beira, Mozambique, die bij haar moeder en grootmoeder woont. Zij en haar grootmoeder zorgen om de beurt voor Sara’s moeder, die een psychische stoornis heeft, terwijl ze ook proberen een inkomen te verdienen om in de medische behoeften van haar moeder te voorzien. De verantwoordelijkheid om voor een inkomen voor haar gezin te zorgen, had gevolgen voor Sara’s opleiding en zorgde ervoor dat Sara haar middelbare schoolopleiding met vertraging afrondde. Ze dacht niet dat ze na de middelbare school verder zou studeren. Dit was totdat Sara een studiebeurs ontving om te studeren aan de Young Africa Agri-Tech in Dondo, waar ze een beroepsopleiding van 12 maanden in de landbouw volgde. Sara studeerde in december 2017 af en begon met het telen van groenten. Ze werd toen een landbouwvoorlichter en kan nu haar moeder en grootmoeder onderhouden met maandelijkse uitgaven en medische zorg. Sara hoopt ooit haar opleiding tot landbouwingenieur voort te zetten.

Lees ook:  Overheid gaat kinderopvangtoeslag weer verhogen om stijgende kosten te compenseren

Young Africa is er trots op dat het in 2021 meer dan ooit heeft bijgedragen aan duurzame ontwikkelingsdoelstelling (SDG) 5, gendergelijkheid, aangezien 57% van de beroepsopleidingsstudenten vrouw was, wat hun jaarlijkse doelstelling van 50% overtrof.

Nu het stof is neergedaald op COP 27 in Egypte, houdt Young Africa nu en altijd bezig met klimaatactie. Door hun bijdrage te leveren aan het bereiken van SDG 13 Klimaatactie, benadrukt YA het belang van Groene TVET.

Volgens UNESCO en de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling kan duurzame economische groei worden bereikt wanneer de arbeidswereld effectief overgaat op groene en duurzame praktijken. Vergroening TVET beschrijft de inspanningen om de cultuur van duurzame praktijken in TVET te bevorderen en de overgang naar klimaatbestendige samenlevingen, een efficiënter gebruik van hulpbronnen en een circulaire economie te vergemakkelijken. Terwijl de vraag naar groenere TVET en het verlangen naar een milieubewustere wereld groeit, worstelen de TVET-systemen van veel landen om aan deze behoeften te voldoen. YA heeft deze verschuiving echter al opgevangen. Maak kennis met Emmanuel.

📗Via vakopleidingen hebben Emmanuel en zijn collega’s kennis opgedaan van zonnetechnologie. Nu zijn ze klaar om…

Geplaatst door Young Africa op dinsdag 28 juni 2022

Emmanuel Chumpheo is 25 jaar en komt uit Mount Darwin in Zimbabwe. Met afwezige ouders en zijn grootmoeder die niet voor hem en zijn twee broers kon zorgen, belandde hij op 11-jarige leeftijd in een weeshuis. Hier zou Emmanuel leren over Jong Afrika en uiteindelijk een studiebeurs ontvangen. “Ik hoorde over het Young Africa beroepsopleidingscentrum in Chitungwiza en vond het geweldig om te gaan. Mijn mentor adviseerde me om zonnetechnologie te kiezen.” Door de elektriciteitscrisis in Zimbabwe waren vaardigheden in zonnetechnologie een voordeel”, legt hij uit. Emmanuel voltooide zijn opleiding in zes maanden en ging daarna stage lopen bij een groot bedrijf waar hij zonnesystemen installeerde. Nadat hij was afgestudeerd, begon Emmanuel zijn eigen bedrijf gespecialiseerd in zonnetechnologie en installeert nu bij veel mensen in het land duurzame stroom.

Lees ook:  Gemeenten stellen te strenge eisen om huishoudens met een laag inkomen vrij te stellen van belasting

Jong Afrika ondersteunen betekent het leven van jonge mensen in Zuidelijk Afrika veranderen, investeren in onze toekomst en werken aan het bereiken van Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 13 Klimaatactie.

Young Africa sluit zich aan bij de wereld om World Youth Skills Day te vieren🛠️💃🏋️ YA Namibië in samenwerking met GIZ, uitgerold…

Geplaatst door Young Africa op donderdag 14 juli 2022

Als u Young Africa steunt, steunt u ook het mobiele trainingsprogramma van Young Africa, dat in overeenstemming is met de wereldwijde SDG-belofte ‘Leave no one behind’. 19 pop-upcentra en mobiele eenheden bieden vaardigheidstrainingen aan achtergestelde gemeenschappen in conflictgebieden, grenssteden en plattelandsgebieden in Afrika. 67% van de afgestudeerden van Young Africa met mobiele training vindt werk of start een bedrijf binnen de volgende 3 maanden na de training. Dat creëert impact.

Houd deze Giving Tuesday de Global Goals in gedachten. Jij (de) hebt de kracht. Doe mee met de inspanningen van Young Africa, investeer in het potentieel van jongeren en maak een impact die een leven lang meegaat.

Plaats een reactie