Gelijktijdige demonstraties op luchthavens gaan protesteren tegen overlast, geluid

Image source - Pexels.com


Natuurorganisaties en bewoners in de buurt van luchthavens protesteren op 14 mei gelijktijdig op Schiphol en vijf regionale luchthavens tegen de overlast en vervuiling door het vliegverkeer. Zij pleiten voor krimp van Schiphol en voor sluiting van de luchthavens van Rotterdam, Lelystad en Maastricht.

De organisatoren stellen dat na een rustige periode tijdens de coronaviruspandemie, het vliegverkeer sinds enkele maanden weer toeneemt. “Nu de overlast weer toeneemt, beseffen bewoners hoe groot de impact van overmatig vliegverkeer is op hun leefomgeving en gezondheid”, schreven ze op de website 14meimanifestatie.nl. De organisatoren willen dat politici meer doen om burgers te beschermen.

Ze benadrukken dat de demonstraties vreedzaam zullen zijn en niet bedoeld zijn om de toegang tot de luchthavens te belemmeren. Er zijn sprekers, muziek en een minuut stilte.

De demonstraties beginnen om 11.00 uur en duren tot 14.00 uur. Naast Schiphol zijn er protesten op de luchthavens van Lelystad, Eelde, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht. Onder meer Greenpeace, Extinction Rebellion, Urgenda en provinciale milieufederaties steunen de protesten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?