Geen plannen evenementensector in gelekte versoepeling; Sector verbijsterd

Image source - Pexels.com


Festivalorganisator ID&T is niet blij met de uitgelekte versoepeling van de coronamaatregelen. Bronnen rondom de overheid hebben zondag bevestigd dat toegangskaarten voor het coronavirus vanaf 25 september verplicht zijn in theaters en concertzalen. Concrete plannen voor de evenementensector lijken er niet te zijn. Maar nachtclubs blijven voorlopig gesloten.

“We volgen het nieuws op de voet, maar het lijkt erop dat we alleen maar kunnen concluderen dat dit kabinet de culturele sector helemaal niet serieus neemt”, reageerde CEO Ritty van Straalen. “Elke keer wordt de bal een stukje naar voren getrapt. In plaats van een echte helpende hand en een duurzame oplossing komen ze nu met uitgelekte halfbakken plannen die nergens op gebaseerd zijn.”

Volgens Van Straalen is er “geen reden meer om binnen- en buitenevenementen, ook in het uitgaansleven onder Fieldlab-omstandigheden, niet op 100 procent capaciteit toe te laten”, aldus Van Straalen. “In meerdere Fieldlabs is bewezen dat dit veilig kan. Waarom zou de culturele sector dicht blijven als het voetbal en andere sectoren volledig open kunnen.”

Evenementen voor meer dan 750 mensen zijn tot in ieder geval 20 september verboden, maar daarna gaat het volgens Van Straalen wel. “Wij, en ik ken de hele industrie en al onze supporters denken van wel, zullen niets anders accepteren dan 100 procent open tegen 20 september.”

ID&T, het bedrijf achter evenementen als Mysteryland, Awakenings en Thunderdome, is al geruime tijd kritisch over de aanhoudende beperkingen in de evenementensector. De organisatie spande een kort geding aan tegen de Staat in een poging de maatregelen op te heffen, maar trok die uiteindelijk weer in.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?