Geen grote problemen bij het controleren van Covid-toegangspassen, vooral vanwege het mooie weer

Image source - Pexels.com


Er waren afgelopen weekend geen excessen bij het controleren van de toegangspassen voor het coronavirus, zegt branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Er waren echter veel “moeilijke discussies” met gasten, evenals ondernemers die onrechtvaardig werden behandeld of bedreigd. “Maar er waren geen absolute excessen”, zegt KHN-voorzitter Rober Willemsen.

Zaterdag was de eerste dag dat de coronavirustoegangspas verplicht was voor toegang tot de horeca, de kunst- en cultuursector en (sport)evenementen. Zaterdagavond waren er op een aantal plaatsen in het land problemen met het controleren van toegangsbewijzen door een storing in de CoronaCheck-app, waardoor er drukte op straat ontstond, aldus Willemsen. Verder werd de sluiting van restaurant Moeke in Nijmegen ongedaan gemaakt, in Utrecht kan een ondernemer een sanctie verwachten voor het niet naleven van de regels.

Dat alles redelijk goed is verlopen komt volgens Willemsen waarschijnlijk doordat veel mensen vanwege het mooie weer de horeca buiten gebruikten. Er is echter nog weinig draagvlak bij zowel ondernemers als burgers voor de corona-toegangspas, aldus de vereniging.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?