Geen concrete plannen om alleen vegetarische maaltijden te serveren op KLM-vluchten

Image source - Pexels.com


KLM heeft geen concrete plannen om op lange vluchten over te stappen op het serveren van alleen vegetarische maaltijden in economy class, meldt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij in reactie op berichten in De Telegraaf. De keuzes van reizigers op het gebied van catering blijven ongewijzigd, aldus een woordvoerder van KLM.

De Telegraaf citeerde KLM Customer Experience Director Boet Kreiken maandag dat de luchtvaartmaatschappij om duurzaamheidsredenen en om mee te gaan in de trend om minder vlees te eten, overstapt op alleen vegetarisch.

Volgens de Telegraaf krijgt economy class op vluchten binnen Europa nu al alleen vegetarische opties en wordt dit de komende jaren uitgerold naar de rest van het netwerk. “Bijna niemand merkte op dat we geen vlees meer serveren op Europese vluchten. Dit is de volgende stap, en verschilt per regio in de wereld. Op vluchten vanuit Texas of Zuid-Amerika blijft vlees misschien wat langer. Maar de trend is onmiskenbaar richting duurzaamheid. Het gaat erom ons aanbod groener te maken”, citeerde de krant Kreiken.

Een KLM-woordvoerder laat weten dat het idee om over te stappen op vegetarisch eten “is geopperd” binnen het bedrijf in het kader van duurzaamheid, maar dat het geenszins een concreet plan is.

“Duurzaamheid is ook een belangrijk thema voor onze catering. We kijken naar mondiale en maatschappelijke trends en passen ons menu daarop aan. Bij het bepalen van het aanbod is de keuzevrijheid van onze klanten belangrijk en moeten de maaltijden lekker en van hoge kwaliteit zijn. KLM regelmatig het aanbod vernieuwt en aanpast aan de behoeften en wensen van haar klanten”, aldus KLM in een verklaring.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?