Franse zakenman verliest waardevolle horloges in chaos Schiphol

Image source - Pexels.com


De recente chaos op Schiphol kostte een Franse reiziger 50.000 euro, toen hij per ongeluk een koffer met zeldzame horloges achterliet bij de veiligheidscontrole. Hij denkt dat ze gestolen zijn, meldt Het Parool.

Een 53-jarige Franse zakenman en horlogeverzamelaar genaamd Matthieu reisde op 28 april via Schiphol terug naar Parijs. Op dat moment was het bijzonder druk op de luchthaven, met niet genoeg werknemers om de toestroom van reizigers in de meivakantie aan te kunnen. Matthieu nam een ​​koffer mee met zes waardevolle horloges die hij had verzameld, waaronder een zeldzaam horloge uit de jaren 30 en een vintage duikhorloge.

“Ik vind het leuk om van horloge te wisselen”, legt hij uit aan Het Parool. “Het is mijn hobby en als ik in het buitenland ben, laat ik graag iets zien aan andere horlogeliefhebbers.”

Door de lange rijen dreigde Matthieu zijn vlucht te missen. Dus toen het beveiligingspersoneel hem vroeg zijn tas te openen en de inhoud eruit te gooien, pakte hij snel weer in. Pas later realiseerde hij zich dat de horloges ontbraken: “Ik moet het bij de veiligheidscontrole in de plastic container hebben laten liggen.”

De horlogeverzamelaar belde meteen Schiphol, in de hoop dat zijn horlogekast was gevonden. Hij kreeg echter slecht nieuws: de zaak was nooit opgedoken op de afdeling gevonden voorwerpen.

“Ik kan me niet voorstellen dat degene die de plastic bakken leegt, het niet heeft gevonden”, zegt hij tegen Het Parool. “Ik kan me ook niet voorstellen dat het per ongeluk wordt weggegooid. Dit was een chique leren tas.”

Matthieu heeft sindsdien aangifte gedaan in de veronderstelling dat de horloges gestolen waren. De camerabeelden zouden moeten laten zien wat er is gebeurd, maar hij denkt dat de politie er nog niet naar heeft gekeken.

De belangrijkste hoop van de horlogeverzamelaar is dat de unieke horloges worden herkend als iemand ze probeert te verkopen. Een woordvoerder van Schiphol noemde het incident ‘heel vervelend’.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?