FNV protesteert tegen inkomensstagnatie met ‘Week van de Vakbond’

Image source - Pexels.com


Volgende week houdt FNV volgens de vakbond een ‘Week van de Vakbond’ met protesten tegen de groeiende ongelijkheid in Nederland. Het laatste evenement is de viering van de Dag van de Arbeid op 1 mei.

Onder het motto: ‘Stop de scheve groei’ gaat de vakbond tientallen evenementen organiseren door het hele land. FNV pleit al langer voor hogere lonen om onder meer mensen te helpen met de stijgende kosten van levensonderhoud. Het ondersteunt ook meer vaste banen.

Het dagelijks leven wordt duurder, maar de inkomens zijn niet zo veranderd, zegt FNV-voorzitter Tuur Elzinga in een verklaring. In plaats daarvan zei Elzinga dat de rijkdom zich ophoopt in grote bedrijven en een klein percentage van de hoogverdieners, die ook ‘hun bijdrage zouden moeten leveren’.

“Dit gaat ten koste van de rest, ten koste van de gewone mensen”, zei hij. “Er is genoeg voor hogere lonen, voor een forse verhoging van het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum. Maar dan moeten we de onbalans omkeren en de lasten eerlijker verdelen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?