Fastned verhoogt autolaadprijzen met 17%

Image source - Pexels.com


Fastned verhoogt voor het eerst in vijf jaar de prijs voor het opladen van je auto bij een van haar snellaadstations. Dat is onvermijdelijk vanwege de huidige hoge elektriciteitsprijzen, stelt het bedrijf, meldt NU.nl.

Vanaf donderdag gaat het standaardtarief in Nederland en België met zo’n 17 procent omhoog. Momenteel betalen elektrische automobilisten 0,59 euro om hun auto op te laden bij Fastned. Na de verhoging wordt dat 0,69 euro. De prijzen blijven gelijk in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, waar binnenkort de eerste Fastned laadpalen open gaan.

Een combinatie van factoren zorgt al geruime tijd voor hogere gas- en elektriciteitsprijzen op de groothandelsmarkt. Door de koude winter waren de gasvoorraden relatief laag en nam de vraag naar energie wereldwijd toe toen economieën zich herstelden van de coronacrisis. Ook de verminderde gasproductie in Nederland speelde een rol, aldus Fastned.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?