Elektrische auto’s worden steeds populairder; Lichte scooters zijn niet populair vanwege de helmwet


Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt snel toe. Tegelijkertijd mijden Nederlandse consumenten sterk de aanschaf van snorfietsen en scooters met een snelheidsbeperking van 25 kilometer per uur vanwege nieuwere helmplicht. Ook scooterrijders waren het snelst bereid om over te stappen op elektrisch rijden.

Ruim een ​​kwart van de nieuwe auto’s die vorig jaar door particulieren zijn gekocht, was volledig elektrisch. Een jaar eerder was dat nog 11 procent, zegt automobielbranchevereniging RAI.

Dat komt onder meer doordat de actieradius van elektrische middenklassers is gegroeid, meldt de vereniging. Bovendien helpen overheidssubsidies en private lease-aanbiedingen automobilisten om over te stappen op volledig elektrische voertuigen.

Inmiddels rijden er in Nederland ruim 340.000 volledig elektrische auto’s rond. Ter vergelijking: bijna vier op de vijf vorig jaar in Noorwegen verkochte auto’s waren al volledig elektrisch, zo werd begin deze maand bekend gemaakt.

Op de Nederlandse markt steeg de populariteit onder particulieren het snelst, naar een aandeel van 26 procent van de vorig jaar gekochte nieuwe auto’s. Van de totale verkopen, inclusief zakelijke en huurauto’s, was 23 procent van de nieuwe auto’s volledig elektrisch.

Lees ook:  Thuis een elektrische auto opladen is nu goedkoper dan bij een Nederlandse laadpaal

Het hybride rijden groeide nog iets verder naar 36 procent, terwijl auto’s met benzinemotoren opnieuw een krimp lieten zien. Vorig jaar reed een kleine 39 procent van de nieuwe auto’s op benzine, tegen 46 procent een jaar eerder.

De aankopen van lichte scooters zijn gedaald samen met de introductie van verplichte helmregels die begin dit jaar van kracht werden. Vorig jaar daalde het aantal nieuwe lichte scooters al met 41 procent, aldus RAI.

Meer krachtige scooters, die maximaal 45 kilometer per uur mogen, werden populairder. Er was al een verplichte helmwet voor deze voertuigen. De verkoop van nieuwe eenheden steeg met meer dan een derde. Dat was niet genoeg om een ​​daling van 16 procent in het totaal aantal verkochte nieuwe scooters te voorkomen. Ook in 2021 was er een daling van 20 procent, maar tijdens het eerste jaar van de coronapandemie was er een forse stijging van 62 procent.

Lees ook:  Morgen ruige spitsuren met transitstakingen, ijzel; Minder bussen in Rotterdam

Bijna de helft van de vorig jaar verkochte nieuwe scooters reed op stroom in plaats van op benzine. Dat is meer dan het dubbele in vergelijking met twee jaar geleden. Van het aantal nieuwe scooters dat aan bedrijven is verkocht, was 89 procent elektrisch.

Plaats een reactie