Eindhoven High Tech Campus verkocht aan Singapore State, geen Amerikaanse investeerder: rapport

Image source - Pexels.com


De nieuwe eigenaar van de High Tech Campus in Eindhoven is de Singaporese Staat en niet de Amerikaanse investeringsmaatschappij Oaktree. De campusverkoop aan Oaktree werd maandag afgerond, maar het geld kwam uit Singapore, meldt het Eindhovens Dagblad.

In een rapport van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kwam de naam GIC Private Limited – voorheen Government of Singapore Investment Cooperation – naar voren als partij die de campus Eindhoven wil overnemen. Campusdirecteur Jan-Willem Neggers legde aan de krant uit dat Oaktree de beheerder is van het onderlinge fonds dat nu eigenaar is van de High Tech Campus. GIC is de belangrijkste investeerder in dat beleggingsfonds.

GIC heeft volgens de krant meer dan 700 miljard euro aan investeringen, tien kantoren en 18.000 medewerkers wereldwijd. Toen de ACM de overname goedkeurde, is gekeken hoeveel vastgoedbelangen GIC al heeft in Nederland. En dat bleek relatief beperkt te zijn.

De Singaporese Staat heeft een belang van 3 procent in het Nederlandse vastgoedfonds Euro Commercial Properties, voornamelijk actief in winkelcentra. Het heeft ook aandelen in hotelketen CitizenM, die hotels heeft op Schiphol en in Amsterdam en Rotterdam.

Oaktree sprak grote ambities uit voor de High Tech Campus in een verklaring waarin de afronding van de verkoop op maandag werd aangekondigd. “Op termijn kunnen we 5.000 toevoegen aan de huidige 12.000 medewerkers. De campus moet de eerste keuze zijn voor op onderzoek en ontwikkeling gerichte bedrijven die willen excelleren.”

Hoeveel verschil het maakt dat de campus nu in handen is van de Singaporese staat in plaats van een Amerikaanse investeerder, valt nog te bezien. Voor Neggers maakt het niet uit, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. De Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers zei tegen de krant dat de stad “blij is om met de nieuwe eigenaar in gesprek te gaan” over het beschermen van het campus-ecosysteem.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?