Efteling, Beekse Bergen blijft tijdslotboekingen gebruiken

Image source - Pexels.com


Attractiepark de Efteling en safaripark Beekse Bergen schrappen de meeste coronavirusbeperkingen als de regels zaterdag versoepelen. Maar ze zullen klanten vasthouden die hun tijdvakken online boeken. Als ze weten wanneer grote aantallen bezoekers zullen arriveren, kunnen ze personeel gerichter inzetten en wachtrijen bij de ingangen vermijden, aldus de parken tegen het AD.

“Want als branche lopen we honderd jaar achter”, zegt Kees Klesman van Club van Elf tegen het AD. “Je moet overal reserveren. In hotels, in bioscopen. Voor een bedrijf is het veel fijner om met die data te kunnen werken, dus besloten we het te blijven gebruiken.”

De Efteling zal de tijdsloten gebruiken om het maximale aantal bezoekers in het park te beperken. “Zodat we de stroom goed kunnen regelen”, zegt woordvoerder Steven van Gils tegen de krant. “We bouwen langzaam de capaciteit op zodat bezoekers, maar ook ons ​​personeel, langzaamaan weer kunnen wennen aan een vol park.” Mensen met abonnementstickets hoeven geen tijdslot te reserveren.

Beekse Bergen stelt geen maximum aan het aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen mag. “We houden het tijdslot aan omdat we zo ons personeel beter kunnen inzetten”, zegt woordvoerster Linda Engels tegen de krant. Kaarten kun je aan de deur kopen, maar online reserveren is iets goedkoper. “We hopen op deze manier te kunnen zien wanneer grote groepen komen en het drukker is.”

Andere coronavirusmaatregelen zoals spatschermen, looproutes en social distancing in de wachtrijen verdwijnen zaterdag. Bezoekers hoeven ook geen toegangspas voor het coronavirus te tonen om de parken binnen te komen, maar wel als ze de horecagelegenheden van de parken willen bezoeken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?