Eerste reis veerboot tussen Noorwegen en Nederland kampte met problemen

Image source - Pexels.com


Bij de eerste reis van een nieuwe veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand in Noorwegen zijn donderdag campers en auto’s beschadigd geraakt, meldt RTV Noord. Ook liep de reis enkele uren vertraging op toen een van de ligplaatsen loskwam door harde wind in de Eemshaven.

De veerboot, de MS Romantika, arriveerde aanzienlijk laat in Noorwegen, maar passagiers zeiden dat ze niet op de hoogte waren van de volledige reden voor de vertraging. “Waar we ons over verbazen, is dat we bij ons vertrek geen uitleg hebben gekregen over de oorzaak van de vertraging”, zegt Bram Janssens, een Nederlander die al 30 jaar met zijn vrouw in Noorwegen woont. “We moesten lezen wat er gaande was op de site van RTV Noord.”

Door de lage kade in Kristiansand konden auto’s en campers bij het herladen van de veerboot niet op het schip rijden zonder schade aan de onderzijde. Passagiers moesten hun voertuigen in een zigzagpatroon aan boord rijden en er werden houten planken gebruikt, maar deze veroorzaakten uiteindelijk meer schade.

Bart Cunnen, directeur van Holland Norway Lines, zei dat het probleem te wijten was aan een miscommunicatie over de hoogte van de kade, maar dat eventuele schade zou worden vergoed. “De kade lag een halve meter lager dan de havenautoriteiten hadden aangegeven”, zegt hij tegen RTV Noord.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?