Een kwart van de Nederlandse jongvolwassenen bezit cryptocurrency

Image source - Pexels.com


Ruim een ​​kwart van de jongvolwassenen in Nederland bezit cryptocurrency zoals Bitcoin. Dat melden het Nationaal Instituut voor Begrotingsinformatie (Nibud) en Rabobank op basis van onderzoek onder ruim 1.500 mensen tussen 18 en 30 jaar. Bijna een derde van de respondenten investeert in traditionele vormen zoals aandelen en fondsen.

Volgens het onderzoek zijn beleggers vaker mannen dan vrouwen en hebben ze meestal ook spaargeld. Bijna een tiende van de jongvolwassenen belegt zonder spaargeld. Meer dan driekwart is van mening dat u alleen geld moet beleggen dat u zich kunt veroorloven te verliezen.

Jongvolwassenen met meer financieel vermogen investeren vaker in de traditionele investeringsvormen. Dit type belegger heeft doorgaans een hoog inkomen en is vaker hoogopgeleid dan lageropgeleid. Respondenten die alleen in cryptocurrencies beleggen, zijn minder hoog opgeleid en hebben meer kans op minder vermogen.

Een overgrote meerderheid, 85 procent, van de respondenten investeert om vermogen op te bouwen of rendement te behalen. Meer dan de helft zegt te genieten van beleggen. Minder dan een tiende investeert omdat ze investeringen hadden van hun ouders.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?