Duizenden vluchten wereldwijd geannuleerd vanwege Omicron; Ook Schiphol getroffen

Image source - Pexels.com


De Omicron-variant van het coronavirus leidde wereldwijd tot de annulering van duizenden vluchten. Wereldwijd zijn rond de kerst meer dan 5.700 vluchten geannuleerd en duizenden vertraagd, volgens de trackingwebsite FlightAware.

Ook op Schiphol zijn vanaf zondagochtend zeker 37 vluchten geschrapt. De annuleringen betreffen 26 vertrekken en 11 aankomsten; 13 van de luchtvaartmaatschappij EasyJet, tien van KLM en een handvol KLM codeshare-vluchten werden ook getroffen.

Gisteren werden wereldwijd zeker 3.000 vluchten geannuleerd en voor zondag werden er nog eens 1.700 FlightAware voorspeld.

Piloten, stewardessen en ander personeel hebben zich ziek gemeld of in quarantaine geplaatst na blootstelling aan het coronavirus. Luchtvaartmaatschappijen die zwaar werden getroffen zijn onder meer Lufthansa, Delta en United Airlines. United moest tijdens een van de piekperiodes ongeveer 10 procent van hun lijnvluchten annuleren.

Toch waren Chinese luchtvaartmaatschappijen verantwoordelijk voor het grootste aantal annuleringen. China Eastern annuleerde ongeveer 1.000 vluchten, ongeveer 20 procent van hun lijnvluchten. Ook Air China hield zaterdag en zondag een vijfde van zijn lijnvluchten aan de grond.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?