Duizenden verzamelen zich in Westerpark om verontwaardiging te uiten over huisvestingscrisis

Image source - Pexels.com


Zo’n tienduizend mensen verzamelden zich in het Westerpark in Amsterdam om te protesteren tegen de acute woningnood in Nederland, aldus de directeur van de woningbouwvereniging, aldus de NOS. De demonstranten spraken zich uit tegen de sterk stijgende huizenprijzen, de stijgende huren op de vrije woningmarkt en het gebrek aan beschikbare sociale huurwoningen.

“Wij spreken ons uit tegen het afkopen van ons recht op huisvesting, tegen de hebzuchtige rijken die in hun slaap rijker worden, tegen de honderdduizenden Nederlanders en tegen de verdrijving van oorspronkelijke bewoners uit hun eigen buurt door racistische en classistische huisvestingsbeleid”, aldus de organisatie.

Meer dan 200 organisaties, waaronder vakbonden, milieuorganisaties en politieke partijen, spraken hun steun uit voor het protest.

Het protest begon om 14.00 uur. Rond 16.00 uur begonnen de aanwezigen richting de Dam te marcheren. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het protest vanaf het begin op de Dam zou plaatsvinden, maar vanwege de verwachte grote drukte werd het protest verplaatst naar het Westerpark.

“Dit is het moment om verandering te eisen: er komt een nieuw kabinet en lokale politici bereiden zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022”, schreven de organisatoren.

Ook GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver en PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen waren bij het protest aanwezig.

Eerder deze week bezetten studenten het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen om aandacht te vragen voor de honderden studenten in de stad die nog geen vaste woonruimte hadden gevonden.

Op 17 oktober vindt in Rotterdam opnieuw een protest tegen de woningnood plaats.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?