Duizenden schadeclaims na chaos Schiphol

Image source - Pexels.com


Veel reizigers willen restitutie van geannuleerde of vertraagde vluchten vanaf Schiphol. Claimspecialisten Aviclaim en EUclaim hebben al duizenden verzoeken ontvangen om een ​​schadevergoeding te regelen. Ook de bedrijven, die namens slachtoffers schade verhalen op luchtvaartmaatschappijen, merken dat reizigers nog met veel vragen zitten.

Aviclaim-oprichter Remco Kuilman zei dat zijn bedrijf “overspoeld wordt met telefoontjes” van mensen die willen weten waar ze recht op hebben. ‘Het zijn tientallen telefoontjes per uur.’ de reizigers horen dan dat ze compensatie kunnen krijgen van de luchtvaartmaatschappij als hun vlucht minimaal drie uur vertraging heeft opgelopen of is geannuleerd. De afgelopen anderhalve week zijn tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd, eerst door een onaangekondigde staking van het grondpersoneel van KLM en later door personeelstekorten.

Sinds de stakingsdag, zaterdag 23 april, heeft Aviclaim meer dan 1.600 schadeclaims ontvangen, samen goed voor een waarde van 1,3 miljoen euro. De dag van de staking leidde tot nu toe tot ongeveer 400 claims. Indien schadevergoeding kan worden gevorderd, gaat een kwart van het bedrag naar Aviclaim.

Ook EUclaim kreeg veel telefoontjes over compensatie, zegt vluchtanalist Paul Vaneker. De organisatie adviseerde de afgelopen anderhalve week zo’n 3.300 mensen om een ​​klimaat in te dienen, van wie ongeveer een derde 23 april als vertrekdatum had. “Dit is slechts het topje van de ijsberg”, zegt Vaneker. “We merken dat veel reizigers zich pas na terugkomst melden. Veel passagiers zijn pas volgende week weer thuis.” De vergoeding kan oplopen tot 600 euro voor een langeafstandsvlucht.

Op de dag van de wilde staking, wat betekent dat de vakbonden het niet hebben georganiseerd, ontving de site Vulcth-vetraagd.nl claims van 430 passagiers in Nederland. In de dagen die volgden kwamen er nog eens 1.422 compensatieverzoeken binnen. Volgens een woordvoerder hebben al deze passagiers recht op compensatie voor vertraagde of geannuleerde vluchten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?