Duizenden leerlingen wachten nog steeds op schoolboeken

Image source - Pexels.com


Tussen de vijf- tot tienduizend pakjes schoolboeken zijn in Nederland nog niet bezorgd door personeelstekort bij de grootste distributeur van schoolboeken, meldt Van Dijk Educatie, AD.

Het bedrijf bood een digitaal alternatief aan voor alle studenten die hun boeken nog niet hadden ontvangen. “Nu de scholen volledig open zijn hadden we graag een vlotte start gezien voor leerlingen en leerkrachten”, zegt een woordvoerder tegen het AD.

Het bedrijf had zo’n 30 procent minder uitzendkrachten beschikbaar dan normaal.

Verschillende klanten die hun boeken in juli hebben besteld, hebben deze niet ontvangen. In sommige gevallen wacht de hele school nog op hun boeken, zoals bijvoorbeeld in de Pontes Scholengroep in Zeeland, meldt Omroep Zeeland.

“Ik denk dat als je al jaren schoolboeken levert, je het proces van A tot Z kent. Hoe kan dat?”, zegt Pontes-directeur Paula de Nooijer tegen de lokale nieuwszender.

De schoolvakbond voor het secundair onderwijs zegt zich bewust te zijn van het probleem, maar kan er weinig aan doen. “Het is seizoenswerk. Je moet veel leveren in korte tijd”, beaamde de vakbond. “Aan de andere kant: je doet het elk jaar. Je had je er beter op kunnen voorbereiden. Je kunt het niet zomaar wegpoetsen als gevolg van de pandemie.”

In totaal moet Van Dijk Educatie dit jaar 550 duizend pakjes bezorgen.

Het was niet de eerste keer dat leerlingen zonder boeken aan het nieuwe schooljaar begonnen. In 2017 ontvingen zo’n 7.500 middelbare scholen hun lesmateriaal te laat.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?