Duizenden bedrijven zijn tegen controle QR-code


Duizenden bedrijven spraken hun afkeuring uit over de verplichte toegangspas voor het coronavirus in de horeca en cultuur.

Op het platform Keuze Vrij Bij Mij (KVBM) gaven ruim 4.600 bedrijven aan dat ze de coronamaatregelen in hun bedrijf niet strikt zullen handhaven.

Een deel van de bedrijven die zich bij de KVBM hebben aangesloten, zegt de corona-toegangspas helemaal niet te controleren, terwijl anderen tegen RTL Nieuws zeggen de regels naar eigen inzicht aan te passen. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat de toegangspas niet wordt gecontroleerd zolang er voldoende ruimte is om social distancing te waarborgen.

“Wij zijn niet tegen vaccins. Wij zijn voorstander van het verbinden van mensen, in plaats van ze te polariseren”, zei KVBM-oprichter Olaf Weller eerder deze maand tegen RTL Nieuws.

“Voor mij is het belangrijkste om in deze moeilijke tijden niet te vergeten dat we allemaal mensen zijn”, zei een ondernemer.

“Voor mij is het belangrijkste om in deze moeilijke tijden niet te vergeten dat we allemaal mensen zijn”, zei een ondernemer.

Lees ook:  Kamerlid steunt plannen om instroom internationale studenten te beperken

Veel van de bedrijven waren kleine bedrijven uit de alternatieve geneeskunde, zoals doula’s en homeopaten.

Sites vergelijkbaar met de KVBM, zoals Horeca Zonder Prik, verzamelen de namen van bedrijven die de coronamaatregelen niet strikt volgen. Toch willen niet alle bedrijven op de KVBM-lijst erop staan. Zo liet hotel en restaurant Van Rossum bij navraag weten altijd QR-codecontroles uit te voeren en bezig te zijn met het verwijderen van hun naam van de website.

De KVBM zamelt op haar site ook donaties in om evenementen te creëren waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten.

Plaats een reactie