Drukste spits dit jaar omdat de sneeuw begint te vallen

Image source - Pexels.com


In het midden en oosten van Nederland is het gaan sneeuwen, wat heeft bijgedragen aan de drukste ochtendspits dit jaar tot nu toe, aldus Rijkswaterstaat. Om 8.30 uur meldde de reizigersvereniging ANWB 140 files over 800 kilometer Nederlandse wegen. Om 9.15 uur was dat afgenomen tot 81 files over 484 kilometer.

Een woordvoerder van de ANWB zegt tegen de NOS dat de files niet het gevolg zijn van ongevallen veroorzaakt door het winterweer. De vertragingen zijn op de gebruikelijke plaatsen. “Alleen zijn ze langer omdat mensen voorzichtiger rijden.”

Er komt vandaag een sneeuwstorm over Nederland. Meteorologisch instituut KNMI waarschuwde dat het koude weer vanmorgen al voor ijzige wegen kan zorgen en geeft code geel voor Gelderland.

Vanaf 16.00 uur weer code geel voor sneeuw en ijzel vanuit het noorden van het land. Om 22.00 uur geldt het hele land, behalve Limburg. “Kans op gladheid door sneeuwval”, KNMI gewaarschuwd. “Pas je rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?