Drukke wegen, overvolle Schiphol verwacht op Pinkstermaandag


Tweede Pinksterdag zal voor de mensen die vandaag met de auto of het vliegtuig reizen enige frustratie inhouden. Luchthaven Schiphol verwacht een piekdag met veel passagiers. En reizigersvereniging ANWB verwacht veel drukte op de weg door terugkerende vakantiegangers.

Schiphol waarschuwde maandag voor lange wachtrijen bij de incheckbalies, security en bagageclaims in de aankomsthal. De luchthaven had een moeilijk weekend, met vakantiedrukte en onweersbuien die vertraagde en geannuleerde vluchten veroorzaakten.

De ANWB verwacht maandag langzaam rijden richting Duitsland op de A1, A12 en A67. In het midden van Nederland en vanuit Zeeland ontstaan ​​’s avonds files.

Ook de wegen richting attractieparken en outletcentra kunnen maandag druk zijn, aldus de ANWB. Ook zullen veel mensen naar evenementen gaan, zoals de Elfstedenfietstocht in Friesland en de North Sea Regatta in Scheveningen.

Vrijdag was het ook druk op de wegen, toen nog in aanloop naar het pinksterweekend. Volgens de ANWB piekte het verkeer vrijdag rond 16.30 uur met ruim 820 kilometer file. Deze files werden veroorzaakt door een combinatie van vakantieverkeer en meerdere ongevallen.

Lees ook:  Gebrek aan fietsplekken in treinen, parkeren op stations hindert forenzen

Plaats een reactie