Drukke avondspits verwacht vanwege Pinksteren

Image source - Pexels.com


Reizigersvereniging ANWB verwacht vanwege het pinksterweekend een drukke avondspits. De meeste files worden verwacht op de wegen naar de Veluwe en rond Arnhem en Nijmegen in Noord-Brabant.

De ANWB denkt dat het in de middag al drukker zal zijn dan normaal op de wegen door vakantiegangers. De meeste files zouden rond 19.00 uur opgelost moeten zijn. In 2019, vóór de uitbraak van het coronavirus, stond er aan de vooravond van het pinksterweekend zo’n 900 kilometer file op de Nederlandse wegen.

Voor de rest van het weekend verwacht de ANWB files in de richting van evenementen, attractieparken en outletcentra. Zo zijn er Pinksterraces op het circuit van Zandvoort, een Elfstedenfietstocht in Friesland en de North Sea Regatta in Scheveningen.

Ook maandag zal het druk zijn op de wegen, dan vanwege terugkerende vakantiegangers. Vooral op de snelwegen A1, A12 en A67 zal het langzaam rijden richting Duitsland zijn. In het midden van het land en vanuit Zeeland wordt het in de loop van maandagavond druk op de wegen.

Afgelopen woensdag, aan de vooravond van het lang weekend van Hemelvaartsdag, beleefde Nederland de drukste avondspits van het jaar met ruim 1.120 kilometer langzaam rijdend verkeer. Het aantal files rond Hemelvaartsdag was vergelijkbaar met dat in de tijd voor de uitbraak van het coronavirus.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?