Drukke aankomstdag verwacht op Schiphol ivm Hemelvaartsdag lang weekend

Image source - Pexels.com


Zondag worden er weer veel passagiers verwacht op Schiphol, omdat veel mensen terugkeren na een lang Hemelvaartweekend. Hierdoor zullen bagage- en vrachtafhandelaars waarschijnlijk veel meer bagage moeten verwerken dan op normale dagen.

Maandag staat nieuw overleg gepland tussen de luchthaven en de vakbonden FNV en CNV over het personeelstekort en de werkdruk. De vakbonden willen dat er voor 1 juni overeenstemming is over de aanpak van de werkdruk. Anders volgen er demonstraties. Aan het begin van de meivakantie ontstond er chaos op de luchthaven door een staking van boze medewerkers over de werkdruk, die door personeelstekorten hoog is.

De pandemie van het coronavirus heeft veel luchthavenpersoneel hun baan gekost en veel van degenen die vertrokken kwamen niet terug omdat ze elders beter betaalde banen vonden. Mensen willen ook weer op vakantie nu de reisbeperkingen in veel landen weg zijn. Sinds de meivakantie zorgt deze combinatie, in combinatie met het personeelstekort aan beveiligers en bagageafhandelaars, voor enorme drukte en lange rijen op de luchthaven.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?