Directeur stapt op na kritiek op onveilige omgeving modeschool A’dam

Image source - Pexels.com


Dirk Reynders nam ontslag als directeur van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) na kritiek op zijn optreden en beschuldigingen van studenten dat hij een “giftige” cultuur en omgeving op de school had gecreëerd. In een brief aan medewerkers van het mode-instituut zegt hij zichzelf niet de juiste persoon te vinden om van AMFI een veilige leerplek te maken, meldt RTL Nieuws.

“Ik merk dat mijn persoonlijke drijfveren en kwaliteiten vooral liggen in de inhoudelijke aspecten van onderwijs, onderzoek en mode”, schrijft Reynders. “Daarom ben ik naar het mooie mode-instituut AMFI gekomen. Maar nu is er iets anders nodig.”

In mei eisten AMFI-studenten het ontslag van Reynders, gesteund door de Amsterdamse studentenvakbond ASVA. Studenten vertelden RTL Nieuws dat de omgeving op de modeschool giftig was. Ze zeiden dat leraren en docenten ze fysiek en mentaal kapot maakten en ze regelmatig publiekelijk te schande maakten tijdens presentaties en evaluaties. Hun klachten over de situatie werden genegeerd.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Bezemer & Schubad blijkt dat AMFI geen veilige omgeving is voor studenten en medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?