Derde NL-inwoners zoekt liever een nieuwe baan dan fulltime terug te keren naar kantoor

Image source - Pexels.com


Een derde van de werknemers in Nederland zoekt liever een andere baan dan weer fulltime op kantoor, blijkt uit de KPN Hybride Werkmonitor die vrijdag verschijnt. Bovendien wil 85 procent van de werknemers niet dat hun baas bepaalt op welke dagen ze naar kantoor moeten. Die beslissing willen ze zelf nemen, meldt Trouw.

Na twee jaar voornamelijk thuiswerken, zei 93 procent van de ondervraagde werknemers dat ze een goede balans hadden gevonden tussen thuiswerken en werken op kantoor. Driekwart van de medewerkers heeft thuis een goede werkplek, inclusief een goede stoel en benodigde apparatuur, zoals bijvoorbeeld een tweede scherm.

Ruim de helft van de werknemers zegt met de werkgever afspraken te hebben gemaakt over het minimaal aantal dagen dat ze op kantoor moeten zijn, welke werkzaamheden er op locatie plaatsvinden en wat er vanuit huis kan. Voor bijna 40 procent van de werknemers is dat nog niet het geval.

KPN-directeur Marieke Snoep raadde werkgevers aan om deze gesprekken met hun werknemers te voeren. “Praat met elkaar en maak afspraken over wanneer, waar en met welk doel je op kantoor wilt vergaderen. Dat leidt tot de ideale hybride werkweek voor elk team en individu.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?