Deelnemers aan ‘wietexperiment’ hoeven niet te wachten om de markt te betreden: burgemeester van Breda

Image source - Pexels.com


Burgemeester Pual Deplá van Breda zei dat de tien ondernemers die deelnemen aan het zogenaamde “wietexperiment” allemaal tegelijk op de markt moeten komen. Als sommigen van hen moeten wachten, moeten ze volgens de burgemeester financieel gecompenseerd worden.

In een proefrun testen experts een nieuwe wet die ondernemers in staat zou stellen legaal cannabis te produceren. Hoewel de verkoop van kleine hoeveelheden cannabis in Nederland wordt getolereerd, is de productie van cannabis verboden, waardoor coffeeshophouders hun producten uit soms twijfelachtige bronnen halen. Het doel van het experiment is om de illegale cannabishandel terug te dringen.

Inmiddels doen tien gemeenten, waaronder Breda, mee aan het experiment dat vier jaar gaat duren. Zeven van de tien producenten zijn al bepaald, maar drie blijven onbeslist.

Depla zei dat het essentieel is dat alle producenten tegelijkertijd de markt betreden. “Stel dat een of twee van de producenten alles op de markt brengen. Het kan nooit zo breed zijn als de vraag zal zijn. Wat mij betreft moeten alle producenten tegelijkertijd aanbieden”, zei Depla. Gelijktijdig de markt betreden zou volgens Depla het succes van het experiment verzekeren.

De verkoop van de legaal geproduceerde wiet start in de tweede helft van 2022, aldus minister van Justitie Ferd Grapperhaus in een brief aan de Tweede Kamer.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?