De slogan “beschermen” van het Dolfinarium is misleidend, reglement van de reclamecommissie

Image source - Pexels.com


De slogan “Ontdekken, Beleven en Beschermen” van het Dolfinarium in Hardewijk is misleidend, oordeelde de Reclame Code Commissie in een klacht van dierenrechtenorganisatie House of Animals, meldt Omroep Gelderland.

Volgens de commissie wekt het woord “beschermen” in de slogan de indruk dat bezoekers een directe bijdrage leveren aan de bescherming van de dieren door een kaartje te kopen en het park te bezoeken. En er is geen bewijs dat dit het geval is. De slogan is daarmee in strijd met de Nederlandse Reclame Code.

Het Dolfinarium is het niet eens met de uitspraak en zegt dat het woord “beschermen” verwijst naar de educatieve functie, die bezoekers enthousiast maakt voor natuurbehoud. Volgens directeur Alex Tiebot is daar wetenschappelijk bewijs voor. “Wij zijn het dan ook niet eens met het oordeel van de commissie en gaan in beroep tegen het advies.”

House of Animals is blij met de uitspraak. “Het Dolfinarium beweert al jaren in het teken te staan ​​van het welzijn van dolfijnen, zeeleeuwen en orka’s, maar het is één grote leugen”, zegt woordvoerder Karen Soeters tegen de omroep. “Het Dolfinarium kan bijvoorbeeld nooit voldoen aan de natuurlijke behoeften van dolfijnen, die van nature grote afstanden afleggen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?