De meeste bussen in Eindhoven en Venlo rijden niet vanwege staking

Image source - Pexels.com


Het merendeel van de buschauffeurs in Eindhoven en Venlo staakt, zegt Marijn van der Gaag, directeur bij FNV. “Sinds 06.00 uur vanmorgen is er nog maar één bus vertrokken. De meeste buschauffeurs sluiten zich aan bij de staking.”

De chauffeurs stopten met werken om te pleiten voor hogere lonen en minder werkdruk. “De dienstregelingen voor buschauffeurs zijn erg lastig”, zegt Van der Gaag. “Er is een personeelstekort en het ziekteverzuim neemt enorm toe. Ondertussen worden de dienstregelingen nog strakker gepland en is er veel druk in de pauzes.”

In totaal staan ​​er zo’n 80 buschauffeurs ingepland in Eindhoven. Op de plaats van de staking zijn tot nu toe 30 buschauffeurs aanwezig.

De staking duurt tot zaterdag 12.00 uur. “We hebben voor het weekend gekozen omdat we studenten niet willen lastigvallen met een staking tijdens hun eindexamen”, zegt Van der Gaag. “Maar we wilden nu echt een signaal afgeven.”

Het is de derde staking in een landelijke estafette voor een betere cao voor het streekvervoer. Eerder werden stakingen gehouden in het noordoosten van het land. Afgelopen zaterdag reed in Haaksbergen, Enschede en Hengelo zo’n 70 procent van de streekbussen niet. Ook in Tilburg reden destijds minder bussen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?