De heropening van de VS is een kritiek moment voor KLM, zegt luchtvaartmaatschappijbaas


De heropening van de Verenigde Staten voor gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie wordt een keerpunt voor luchtvaartmaatschappij KLM, zegt topman Pieter Elbers in een interview met De Telegraaf. Zo kan de bezettingsgraad van de luchtvaartmaatschappij oplopen tot 70 tot 80 procent.

De quarantaineverplichting die de overheid aan Amerikanen oplegt, zorgde voor grote kosten voor de KLM en “veroorzaakte veel verwarring bij klanten”. Elbers zag ook beperkingen versoepelen met vluchten naar Azië en Zuid-Amerika. “De wereld gaat langzaam weer open”, zei de CEO.

Vanaf 1 november kunnen gevaccineerde mensen uit de Europese Unie, maar ook Britten, weer langeafstandsvluchten maken naar de VS.

De VS is een van de belangrijkste markten voor de KLM. Sinds de aankondiging van de heropening merkt luchtvaartmaatschappij Air France-KLM al een toenemende vraag naar vluchten naar de VS, vooral voor de kerstperiode.

Reizen naar de VS is momenteel vrijwel onmogelijk voor mensen die geen Amerikaans paspoort of verblijfsvergunning hebben. Het strikte reisbeleid dat aan het begin van de coronaviruspandemie is ingevoerd, wordt uitgevoerd door het Witte Huis. Reizigers zullen zich na aankomst moeten laten testen en een gezichtsmasker moeten dragen.

Lees ook:  80% van bordelen verdwenen na versoepeling sekswerkwet in 2000

Plaats een reactie