De drukte op Schiphol houdt naar verwachting aan; Luchthavenbaas verlaat World Economic Forum vroegtijdig

Image source - Pexels.com


Dinsdag wordt weer een “drukke dag” op Schiphol nadat personeelstekorten maandag voor chaos zorgden op de luchthaven. Klanten stonden urenlang in de rij, sommigen vielen zelfs flauw omdat ze zo lang op de been waren. En de situatie houdt naar verwachting aan tot in de zomervakantie, zegt een woordvoerder van Schiphol tegen NL Times. De problemen zijn zo groot dat Schiphol-topman Dick Benschop het World Economic Forum in Zwitserland al vroeg verliet om aanwezig te zijn op de luchthaven, aldus De Telegraaf.

Een woordvoerder van Schiphol bevestigde in een gesprek met nieuwszender ANP dat dinsdag opnieuw een chaotische dag zou worden, maar benadrukte dat het geen zin heeft reizigers eerder naar de luchthaven te laten komen omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn. Dinsdag om 10:15 uur meldde Schiphol 94 vertraagde en 10 geannuleerde vertrekken en 150 vertraagde en 17 geannuleerde aankomsten. Maandag waren er 520 vertraagde en 51 geannuleerde vertrekken op de luchthaven, en 251 vertraagde en 54 geannuleerde aankomsten.

Een deel van de problemen in Amsterdam dinsdagochtend waren te wijten aan het weer, zei de Europese luchtverkeersleidingscentrale Eurocontrol. Lage bewolking veroorzaakte “lage tot matige vertragingen” omdat aankomende vluchten werden gereguleerd vanwege het weerprobleem.

Hoewel de meivakantie voorbij is, verwacht de luchthaven de komende dagen vergelijkbare passagiersaantallen. Tijdens de meivakantie moest de luchthaven luchtvaartmaatschappijen vragen tientallen vluchten te annuleren om de passagiersstroom aan te kunnen. De situatie zal waarschijnlijk verslechteren naarmate het weekend – een vakantieweekend in Nederland – nadert. Donderdag is Hemelvaartsdag en veel Nederlanders hebben zowel de donderdag als de vrijdag vrij.

Zondag moest de Koninklijke Marechaussee ingrijpen in een “dreigende situatie” bij de security checkpoint toen reizigers die uren in de rij stonden bewakers zagen vertrekken voor personeelswissel. Maandag waren er geen “aanzienlijke incidenten” op de luchthaven, maar duizenden reizigers stonden uren in de rij. Enkelen vielen zelfs flauw nadat ze zoveel tijd op hun voeten hadden doorgebracht.

Een reiziger vertelde NL Times dat ze drie uur voor hun vlucht incheckten en ongeveer zes uur in de rij stonden te wachten. “Hoewel KLM de vlucht twee uur vertraagde, misten we hem nog steeds. Soms bewoog de lijn helemaal niet. Niemand op de luchthaven kon iemand helpen”, zei Kristen. “De brandweer heeft ons koekjes en water gebracht.”

Toen ze eindelijk door de beveiliging kwamen, was de transferbalie ‘volslagen chaos’, zei ze. Ze kregen te horen dat ze op het vliegveld moesten slapen of een hotel moesten nemen. KLM zou ze mailen over omboeken. “De wachtrij bij de transferbalie is weer lang omdat we wachten op de terugkeer van de KLM-medewerkers. We zijn nu de hele nacht op het vliegveld en hebben geen idee wanneer we voor werk naar Canada zullen gaan. Het voelt alsof we op een luchthaven in een derdewereldprovincie, die wordt behandeld als vee. Niemand wil helpen, en we zijn gestrand.’

“Er was minder personeel dan gepland en het was een erg drukke dag. De komende periode wordt het ongeveer net zo druk als tijdens de meivakantie”, zegt een woordvoerder van Schiphol maandag tegen De Telegraaf over de crisis. “Het aantal passagiers ligt nog steeds onder het niveau van 2019, maar doordat er niet genoeg handen zijn bij de bagagecontrole, zijn niet alle controleposten bemand. Daardoor sijpelt het over in de terminals en daarbuiten.” Hij vervolgt: “Elke dag is een kwestie van vraag en aanbod, waar we zo goed mogelijk op inspelen. Maar op piekmomenten kunnen er langere wachttijden zijn.”

Volgens luchtvaartreporter Yteke de Jong heeft Schiphol de eerste tekenen van de personeelstekorten zwaar onderschat toen ze zich een jaar geleden begonnen te vertonen. “Nu is het moeilijk om een ​​nieuw blikje beveiligers open te trekken. Die mensen moeten getraind worden.” En nu kan de luchthaven niet genoeg checkpoints openen om alle passagiers te verwerken. “Waar normaal tien checkpoints zijn, is er nu nog maar één. Dan krijg je extreem lange wachtrijen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?