Cyberbeveiligingsinbreuk kan zich richten op bijna alle bedrijven: Cyberwaakhond

Image source - Pexels.com


Cyberwaakhonden vrezen dat er een grote inbreuk op de cyberbeveiliging op komst is die zich op alle bedrijven zou kunnen richten vanwege een zwakke plek in de internationaal populaire software, Apace Log4j.

Apache is een logging-service die bijvoorbeeld wordt gebruikt om informatie op te slaan over welke gebruikers inloggen en wanneer. “Het systeem is moeiteloos te hacken. Iedereen kan het”, zegt directeur van computerbeveiligingsbedrijf Hunt & Hackett Ronal Prins tegen de NOS.

Prins zei dat hij een “grote ransomware-aanval in de nabije toekomst” voorspelt. Bij een ransomware-aanval krijgen hackers toegang tot gevoelige gegevens en eisen ze losgeld voor het bedrijf om hun privégegevens op te halen.

Apache heeft sindsdien een update uitgebracht die het beveiligingslek dicht. Het Nationaal Cyber ​​Security Centrum riep bedrijven op om de update zo snel mogelijk te installeren. “IT-professionals moeten dit weekend opletten dat ze de patches installeren”, zegt directeur van het Nederlands Instituut voor Openbaarmaking van Kwetsbaarheid Victor Gevers.

Het kan zijn dat hackers al toegang hebben gekregen tot de gegevens van bedrijven, al kan het even duren voordat de cybercriminelen losgeld eisen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?