Cryptocurrency kan welvaart vergroten: ABN Amro

Image source - Pexels.com


ABN Amro gelooft dat digitale valuta kan leiden tot meer welvaart. Volgens de bank kunnen cryptocurrencies de productiviteit verbeteren en de economische groei stimuleren, vooral in ontwikkelingslanden, waardoor de financiële sector efficiënter wordt.

De bank wijst erop dat veel centrale banken de mogelijkheid onderzoeken van een eigen digitale valuta, oftewel ‘central bank digital currency’ (CBDC). Een andere nieuwe vorm van digitaal geld zijn stablecoins, cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan een vaste wisselkoers. Zodra gereguleerde stablecoins of CBDC’s een betrouwbaar betalingssysteem opzetten, kunnen ze gebruikers toegang geven tot bankdiensten en -producten, aldus de bank.

ABN Amro zei dat de blockchain-technologie van digitale munten de economische waarde zou kunnen vergroten omdat de informatievoorziening efficiënter is. Bepaalde diensten of tussenpersonen zijn niet meer nodig. Deze technologie maakt het ook mogelijk om grondstoffen, consumptiegoederen, financiële instrumenten of juridische zaken op te splitsen in kleinere delen. Dit maakt het volgens de bank makkelijker om financiering aan te trekken of te verhandelen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?