Corendon verkoopt vakanties vanuit Duitsland boven chaos op Schiphol

Image source - Pexels.com


Reisbureau Corendon is vanwege chaos op Schiphol begonnen met het verkopen van vliegvakanties die vertrekken vanaf Duitse luchthavens. Boekingen voor 100.000 nieuwe vliegvakanties beginnen vandaag, met vertrekdata vanaf 13 mei, zei het bedrijf in een persverklaring op vrijdag.

“Vakanties worden massaal geboekt en om geen ‘nee’ te hoeven zeggen, breiden we ons aanbod continu uit. De afgelopen weken is ons duidelijk geworden dat uitbreiding vanaf Schiphol deze zomer geen optie is. niet mogelijk om op korte termijn op grote schaal uit te breiden op regionale luchthavens in Nederland. Daarom zijn we over de grens gaan kijken”, aldus Corendon-oprichter Atilay Uslu.

De nieuwe vakantiepakketten omvatten populaire bestemmingen zoals Antalya en Bodrum in Turkije, Mallorca, Ibiza, Las Palmas en Tenerife in Spanje, en Kreta, Kos en Rhodos in Griekenland. Vluchten vertrekken vanaf Duitse luchthavens net over de Nederlandse grens, waaronder Munster, 30 minuten van Enschede, Weeze, 20 minuten van Nijmegen, Düsseldorf, 30 minuten van Venlo en Keulen, 40 minuten van Heerlen.

Personeelstekorten bij de beveiliging en bagageafhandeling in combinatie met de meivakantiedrukte hebben de afgelopen twee weken voor chaos gezorgd op Schiphol. Reizigers stonden uren in de rij te wachten en tientallen vluchten werden geannuleerd of vertraagd. Claimorganisaties hebben al duizenden verzoeken om schadevergoeding ontvangen.

Afgelopen weekend vroeg de grootste luchthaven van Nederland luchtvaartmaatschappijen om vluchten te annuleren om overvolle vertrekhallen te voorkomen. Dit weekend wijken luchtvaartmaatschappijen al zoveel mogelijk uit naar regionale luchthavens, in afwachting van een soortgelijk verzoek van Schiphol.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?