Coolblue kondigt beursgang aan; Zal later deze maand op Euronext Amsterdam noteren

Image source - Pexels.com


Online winkel Coolblue wil deze maand naar de beurs in Amsterdam. Daarmee zal het bedrijf nieuwe aandelen uitgeven om de verdere groei te financieren. Het doel is om 150 miljoen euro op te halen. Bestaande aandeelhouders zullen ook aandelen verkopen.

Coolblue is voor 49 procent in handen van investeerder HAL. CEO en mede-oprichter Pieter Zwart bezit ongeveer 50 procent van de aandelen. Financieel directeur Daphne Smit bezit ook aandelen. HAL, Zwart en Smit gaan nu aandelen verkopen.

Zwart sprak in een toelichting op de “volgende logische stap in de ontwikkeling van Coolblue”. “Ik kijk er enorm naar uit om deze stap de komende weken te zetten, samen met alle betrokkenen.”

Het in 1999 opgerichte bedrijf behaalde in 2020 een omzet van 2 miljard euro, tegen bijna 1,5 miljard euro een jaar eerder. Er werd een bedrijfsresultaat behaald van 114 miljoen euro. Coolblue is actief in Nederland, België en Duitsland en verkoopt onder meer grote apparaten en laptops. Naast e-commerce heeft het bedrijf ook 17 fysieke winkels. Coolblue wil meer winkels openen.

De beursgang moet het bedrijf ook meer financiële flexibiliteit geven om in de toekomst zakelijke kansen te benutten. Daarnaast moet de vermelding op Beursplein 5 de naamsbekendheid vergroten en personeel aantrekken. Na de beursgang zal 20 tot 30 procent van de Coolblue-aandelen op de beurs verhandelbaar zijn.

Ook zei Zwart dat er vrijdag een nieuwe Coolblue-winkel in Antwerpen opent. Hij wil uitbreiden met de opening van nieuwe winkels, vooral in Duitsland, maar ook meer vestigingen openen in Nederland en België. Daarnaast is Coolblue actief in de levering van energie aan huishoudens. Het bedrijf wil ook laadpalen voor elektrische auto’s leveren, zegt Zwart. Hij zei dat het een “eer” zal zijn om in Amsterdam op de lijst te staan. De exacte waardering van Coolblue wordt later bepaald.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?