“Convoy for Freedom” trekt door Nederland uit protest tegen Covid-beperkingen

Image source - Pexels.com


Op verschillende plekken in Nederland reden zondag mensen in een konvooi van auto’s, vrachtwagens en tractoren. Het zogenaamde Vrijheidskonvooi in Canada, waarbij duizenden mensen protesteerden tegen de maatregelen tegen het coronavirus, vormde de aanleiding voor het protest.

Eerder riep de Telegramzender Convoy Nederland Nieuws op tot een “rondje door de provincie” waar “alles en iedereen op wielen” welkom is. Het konvooi ging van start in Leeuwarden, zo maakte het Vrijheidskonvooi Nederland bekend op Twitter.

Omrop Fryslâan meldde dat ongeveer 25 vrachtwagens, tientallen auto’s en meerdere tractoren zich in Leeuwarden verzamelden om langs alle 11 Friese steden te rijden om te protesteren tegen de coronavirusbeperkingen. Ook in Overijssel reed een konvooi rond, dat volgens RTV Oost bestaat uit tientallen demonstranten in vrachtwagens en auto’s die van Hengelo naar Zwolle zouden gaan. Ook in Noord-Holland, Flevoland en Limburg werden konvooien gezien.

Op de snelweg A2 Maastricht bij Valkenswaard is een aanrijding met vijf auto’s gebeurd. De ANWB maakte op Twitter bekend dat het ongeval plaatsvond achter enkele langzaam rijdende vrachtwagens. Een politiewoordvoerder laat weten dat er een ongeval heeft plaatsgevonden in de buurt van een konvooi. Het is nog niet bekend of er iemand gewond is geraakt. Volgens de woordvoerder rijdt het konvooi nog richting Den Bosch.

Honderden vrachtwagenchauffeurs reden deze week van Vancouver naar Ottawa in het zogenaamde Vrijheidskonvooi in Canada. Ook andere mensen die geen vrachtwagenchauffeur zijn, sloten zich aan. In totaal waren er duizenden mensen. Het protest van de vrachtwagenchauffeurs begon aanvankelijk als protest tegen de verplichte vaccinatie van vrachtwagenchauffeurs die de grens naar de Verenigde Staten willen oversteken, maar is in toenemende mate een demonstratie geworden tegen de coronavirusmaatregelen en vaccinatie in het algemeen.

Transportbranchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) zegt ‘geen betrokkenheid te hebben bij de zogenaamde Vrijheidskonvooien’. Een woordvoerder zei dat het konvooi niet de transportsector vertegenwoordigt.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?