Chaotische taferelen op Schiphol: 450 vluchten vertraagd, 75 vluchten geannuleerd wegens personeelstekort

Image source - Pexels.com


Personeelstekorten bij de veiligheidscontroles van Schiphol Airport zorgden maandag voor urenlange wachtrijen, waarbij duizenden vliegtuigpassagiers werden getroffen die via de op één na drukste luchthaven van de Europese Unie reisden. Honderden vluchten liepen vertragingen op, variërend van enkele minuten tot enkele uren, en tientallen vluchten werden geannuleerd.

Een woordvoerder van Schiphol zegt tegen NL Times: “Het is momenteel inderdaad een drukke dag op de luchthaven. Dat komt vooral omdat er minder beveiligers aanwezig waren dan gepland.” Hij voegde eraan toe dat de luchthaven probeerde water te leveren en het mogelijk te maken voor mensen om een ​​badkamer te gebruiken als ze uit de rij moesten gaan.

Markus, een passagier die de situatie probeerde te navigeren om van Amsterdam naar Parijs te vliegen, had 4 uur en 15 minuten nodig om bij zijn gate te komen vanaf het moment dat hij op Schiphol aankwam. Hij vertelde NL Times dat de situatie de schijn had van “bijna dezelfde chaos” als een maand geleden, toen KLM-grondpersoneel aan het begin van de meivakantie een wilde staking afkondigde. Tijdens dat incident werden passagiers gedwongen in de rij te gaan staan ​​in rijen die zich over meerdere terminals uitstrekten, alleen maar om de bagageafgiftebalies, incheckbalies en veiligheidsrijen te bereiken.

“Nu heb ik geen idee waarom er weer belachelijke regels zijn”, zei Markus maandag. Hij voegde eraan toe dat passagiers op de luchthaven “als vee” werden behandeld.

Met mensen die uren in de rij staan ​​te wachten, konden sommige passagiers hun gates niet bereiken voor het laatste instapgesprek. “Als veel van de passagiers nog in de rij staan ​​te wachten, kan een luchtvaartmaatschappij besluiten een vlucht uit te stellen zodat meer mensen op de vlucht kunnen”, aldus een woordvoerder van de luchthaven. Hij kan niet zeggen of er speciale accommodaties worden gemaakt voor mensen met een handicap, zwangere vrouwen, ouderen of passagiers met kleine kinderen. Hij stelde voor dat passagiers de website van de luchthaven gebruiken voor de meest actuele informatie over de vluchtstatus.

Ongeveer 297 vertrekken waren vertraagd sinds de start van de luchthavenactiviteiten op maandag, volgens een inspectie van de website om 15:50 uur. Nog eens 152 aankomsten liepen achter op schema. Luchtvaartmaatschappijen hebben 35 vertrekken en 40 aankomsten geannuleerd, en ook voor veel andere vluchten zijn gatewijzigingen aangekondigd. De eigen monitoringdienst van Schiphol noemde maandag een piekdag voor vertrek, en ook een drukke dag voor aankomst.

Het is nog niet duidelijk in hoeverre het personeelstekort de verstoring van de vliegoperatie heeft veroorzaakt, aldus de woordvoerder. Hij bevestigde dat als vluchten niet volgens schema kunnen vertrekken, dit het aantal beschikbare gates kan beperken, waardoor aankomende vluchten verder worden beïnvloed. Het Europese luchtverkeersleidingscentrum Eurocontrol maakte in zijn tactische middagupdates geen melding van bemoeizuchtige weerpatronen die problemen veroorzaken in het luchtruim rond Schiphol.

“Het hart van Europa lijkt op een derdewereldland”, zegt Alexandre, een andere passagier. Hij merkte op dat het leek alsof er maar één open balie voor veiligheidscontroles was voor duizenden passagiers die in de rij stonden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?