Chaos Schiphol: Reizigers gevraagd niet te komen, tientallen vluchten geannuleerd en vertraagd

Image source - Pexels.com


Schiphol Airport heeft reizigers gevraagd om vanwege de overbevolking niet meer naar de luchthaven te komen. Op Schiphol werden zaterdag zo’n 63 vluchten geannuleerd en tientallen vertragingen opgelopen, omdat het grondpersoneel van KLM deelnam aan een plotselinge staking en vakantiegangers massaal naar de luchthaven stroomden.

De oproep geldt voor mensen die zaterdag voor 15.00 uur zouden vertrekken, en is niet alleen beperkt tot degenen die KLM-vluchten nemen, maar tot passagiers van alle luchtvaartmaatschappijen. Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen.

De staking kwam volgens Nu.nl op het drukste moment sinds jaren op de luchthaven: na twee jaar pandemische beperkingen gaan reizigers voor de meivakantie opnieuw naar bestemmingen in het buitenland. Daarnaast kunnen KLM en haar partners, zoals Delta en Air France, momenteel geen bagage uit vliegtuigen lossen door een staking van ongeveer 150 KLM-medewerkers.

In de terminals uitten sommige reizigers die in de rij stonden voor vertrek hun frustratie over het missen van hun vlucht. Bij de ingangen stonden paramedici stand-by. Aankondigingen op de intercom crediteren het hoge reizigersvolume en de staking voor de chaos.

KLM, Schiphol Airport en vakbond FNV weten allemaal niet hoe lang de staking gaat duren, aldus Nu.nl. De staking was niet gepland via FNV Luchtvaart, de tak van de vakbond voor luchtvaartpersoneel.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?