Carbide schieten in opkomst dit nieuwe jaar vanwege vuurwerkverbod

Image source - Pexels.com


Mensen die in Nederland het nieuwe jaar knallend in willen luiden, zijn overgestapt op het schieten op hardmetaal sinds de regering dit jaar het gebruik van vuurwerk weer verbood. aldus Bruggen.

Carbide shooting is wanneer iemand carbide en water mengt in een melkbus. De mix wordt vervolgens aangestoken om een ​​oorverdovende knal te produceren.

“We zien voor het tweede jaar op rij een toenemende vraag naar hardmetaal”, zegt een woordvoerder van de hardmetaalbezorger OAF Holland tegen NU.nl. Het bedrijf zei dat hun voorraad in de aanloop naar nieuwjaar volledig was leeggemaakt.

Vroeger was de traditie vooral gangbaar in kleinere steden in de noordelijke, oostelijke en zuidelijke regio’s van Nederland, maar nu beginnen stedelingen aan te slaan. “In het begin had ik vooral klanten uit het buitengebied, maar dat is de afgelopen twee jaar veranderd. Nu heb ik ook klanten uit bijvoorbeeld Amersfoort, Utrecht en de Randstad.

Gemeenten kunnen zelf beslissen of ze de praktijk willen verbieden.

“Ik leg mensen altijd uit hoe het werkt, want als je dat niet weet, kan carbide behoorlijk gevaarlijk zijn”, zei Ter Bruggen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?