Cabinerook dwingt Transavia vluchtevacuatie

Image source - Pexels.com


Ongeveer 170 passagiers zijn zaterdagochtend geëvacueerd van een Transavia-vlucht op Eindhoven Airport vanwege rook in de cockpit, meldt het Eindhovens Dagblad. Het proces verliep soepel en had geen effect op het vliegverkeer, aldus een woordvoerder van Eindhoven Airport.

Hulpvoertuigen werden opgeroepen toen rook werd ontdekt in de cockpit en de technische ruimte toen vlucht HV 6623 op het punt stond op te stijgen naar Alicante, Spanje. De oorzaak werd echter toegeschreven aan een technische storing en de brandweer kon na hulp bij de ontruiming binnen een half uur vertrekken, aldus een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

“De opvarenden hebben eigenlijk niets gemerkt van het incident, behalve dat ze uiteindelijk zijn geëvacueerd”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. De vlucht, die om 7.30 uur zou vertrekken, werd met een ander vliegtuig verplaatst naar later in de ochtend.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?